keskiviikko 13. tammikuuta 2016

SOIVA KEVÄT 2016



”Mikä riemu ja soitto nyt suonissa soi, näin sydän ei koskaan oo sykkinyt……Pyhä kevät mun henkeni kruunatkoon, taas elämän nuori kuningas oon…”. 

Lainaus Larin-Kyöstin ”Ma elän” -runosta sopii hyvin konserttisarjan teemaksi keväälle 2016. Luvassa on todellista elämän riemua upean musiikin sävelin.

”Siivet” on vuoden ensimmäinen konsertti Nikolainsalissa sunnuntaina 17.1. klo 17.00. Anne Federleyn sävellyksiä Raittilan runoihin voisi kuvata taidemusiikiksi, jossa on vaikutteita niin jazzista kuin popmusiikista. Tekstit ja sävellykset liikkuvat  avarasti elämän ydinkysymysten, rakkaus, kuolema, läheisyys ja yksinäisyys, keskellä.

Anne Federley Ensemble koostuu jyväskyläläisistä ammattimuusikoista: Pekka Björninen (piano), Markus Lajunen (huilu ja saksofoni), Ilona Rimpilä (kontrabasso ja sähköbasso) ja Esko Turpeinen (kitara ja rummut). Anne Federley on yhtyeen pianisti ja laulaja. Lisätietoja:


Anne Federley "Siivet"



”Kuutamolla” on Saara Kiiverin ja Eliisa Sunin konsertti sunnuntaina 31.1.klo 17.00 Nikolainsalissa. Suomalainen laulumusiikki saa konsertissa mausteeksi Jean Sibeliuksen pianokappaleita. 

Eliisa Suni on arvostettu ja kokenut liedpianisti ja solisti. Saara Kiiveri on opiskellut ja konsertoinut laajasti Suomessa sekä ollut mukana jo useissa oopperaproduktioissa.
Sibeliuksen, Melartinin, Madetojan ja Merikannon laulut ovat näiden taiteilijoiden tulkitsemina ikimuistoisia ja ihania!


Saara Kiiveri "Kuutamolla"

Eliisa Suni "Kuutamolla"




”Istun tässä, ihmettelen
kuinka nopeasti aika kuluu:
viinin pinta laskee pullossa,
lumi sulaa, ruoho kuihtuu,
lapset lähtevät maailmalle,
radion konsertti loppuu.
Sinä siinä vierelläni,
ethän mene koskaan pois”.        -Kai Nieminen-



Kaksi Kai Niemistä, runoilija ja säveltäjä, kohtaavat Nikolainsalissa sunnuntaina 13.3.klo 17.00 konsertissa ”Istun tässä, ihmettelen”. Konsertissa kuullaan säveltäjä Kai Niemisen kitarateoksien lisäksi japanilaista kitaramusiikkia säveltäjiltä Toshio Hosokawa ja Toru Takemitsu. Runoilija ja kääntäjä Kai Nieminen lukee omien runojensa lisäksi japanilaisia runoja. Luvassa on ainutlaatuinen iltapäivä ja taatusti ajatuksia herättävä konsertti näitten herrojen parissa.



Olli Hirvanen "Terveisiä Espanjasta!"

Osmo Palmu "Terveisiä Espanjasta!"


”Terveisiä Espanjasta!” Olli Hirvanen & Osmo Palmu suuntaavat kitaraduonsa kohti espanjalaisen musiikin klassikoita sunnuntaina 17.4. klo 17.00 Nikolainsalissa. Palmu&Hirvanen palaavat tämän konsertin ohjelman myötä kitaran juurille ja syntymään saakka. Espanjan kansallisromantikoiden musiikissa on kaikuja myös Andalusian alueen kansanmusiikista flamencosta. Flamenco-musiikki sai puolestaan vaikutteita mm. arabeilta, jotka toivat ensimmäisiä kitarantapaisia näppäilysoittimia Espanjaan jo 600-700 jKr.
Kahden kitaran herkistävää sointi-ihmettä kuunnellaan mm. Manuel de Fallan, Isaac Albenizin ja Enrique Granadosin sävelin.




Helisevästi soivaa konserttikevättä! 15€, opiskelijat 5€, perhelippu 30€
Liput konsertteihin tuntia ennen ovelta 15€, opiskelijat 5€, perhelippu 30€
Tiedustelut: soivakeskisuomi@gmail.com, puh. 050-5665 895





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti