keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Syksyn sävyjä sirkuksesta, maalaiskylistä ja kirsikankukista


Konserttisarjan syyskausi tarjoaa kolme teemakonserttia: sirkuksen monenkirjavat hahmot, kitaramusiikin sävyjen mestarit ja kansanmusiikin monet kasvot pianomusiikin innoittajana.
Vauhdin ja vaarallisten tilanteiden lisäksi on värien,  ilon ja surun vaihtelua luvassa vahvoilla ja herkillä otteilla.


Duo Bolidi feat. Saga Elgland aloittaa syyskuun 4. päivä sunnuntaina kello 17.00 syyskauden.
Viulisti Anne Malinen ja pianisti Outi Jussila saavat ”Sirkuksessa”- konserttiin mukaansa tanssija Saga Elglandin. ”Sirkuksessa”- konsertti pohjautuu  sarjaan viululle ja pianolle jonka ovat säveltäneet Antoni Cofalik sekä Józef Rychlik. Konsertissa tapaat mm. atleettisen voimailijakarhun, tylsistyneen tiikerin, taikurin karkailevan jäniksen ja monet muut sirkuksen monenkirjavat hahmot, jotka on toteutettu tanssin ja musiikin keinoin. Esitys soveltuu hyvin myös lapsiperheille. 




Sunnuntain 30. 10.2016 klo 17.00 konsertissa ”Sointivärejä”  kuullaan Osmo Palmun suosikkivalintoja 1900-luvun kitaraohjelmistosta. Konsertin ensimmäisellä puoliskolla Federico Moreno -Torroban valoisan kepeät ja nostalgiset espanjalaisvärit saavat vastaparikseen Alexander Tansmanin syksyisen kuulakkaat variaatiot Scriabinin pianopreludista.

Toisella puoliskolla kuullaan kontrastoiva osuus argentiinalaisen Astor Piazzollan Tango Nuevoa, italialaisen Franco Donatonin hykerryttäviä sointivärikokeiluja sekä japanilaisenToru Takemitsun maalauksellisia tunnelmakuvia.


Hiljaisen klassisen kitaran kiehtovuus ja runollisuus on sen soinnin värivaihteluissa. Igor Straviskyn arvotuksellisin sanoin:”guitar does not play loud but far”




Pianisti Kiril Kozlovskyn konserttiura sai aikanaan aloituspotkun Jyväskylän pianokilpailusta. "Folkkia pianolla" – ohjelmalla Suomea kiertävä Kozlovsky pysähtyy Nikolainsaliin 20.11.2016 klo 17.00. Konsertin teemana on kansanmusiikin vaikutus klassiseen musiikkiin. Konserttikokonaisuuteen kuuluu eri maiden säveltäjien pianokappaleita, jotka ovat joko sovituksia kansansävelmistä tai kansanmusiikin inspiroimia. Konsertin aloittaa Piotr Tshaikovskin  Dumka, joka on sarja tarinoita pienestä venäläiskylästä ilon ja surun soljuessa käsi kädessä päivien ja iltojen kanssa, antaa kokonaisuudelle sen nimen mukaisen suunnan. Olli Mustosen Jehkin Iivana on modernin musiikin mauste tämän kehyksen sisällä.



https://soundcloud.com/user-265294176


https://www.youtube.com/channel/UCaAHXNi9J1NHS_RhjrOxKnw

Upeita hetkiä, joita odottaa koko huumaavan ihana kesän ajan. Tervetuloa taas kuuntelemaan konsertteja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti