sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Nopea katse olan yli.

Soiva Keski-Suomi- konserttisarjan kahden konsertin jälkeen voi iloisena todeta, että nyt ollaan luomassa Keski-Suomeen jotain sellaista, mikä täältä on pitkään hieman puuttunut: aktiivinen ja säännöllinen kamarimusiikki- ja resitaalisarja paikallisin voimin. Sarjaa tuottaa Nuorjyvän osuuskunta yhteistyössä Sipisen pitopalvelun kanssa.
Saimme Nikolainsalin hienon historiallisen miljöön konserttipaikaksi. Sali sopii kokonsa ja akustiikkansa puolesta tällaisen musiikin esityspaikaksi loistavasti. Salin kauneus tuo tilaisuuksiin oman estetiikkansa.

Keski-Suomessa on upeita muusikoita, eikä yksi kausi riitä esittelemään heitä kaikkia. Niinpä sarjasta on ilman muuta tarkoitus tehdä pysyvä osa keskisuomalaista musiikkielämää. Tarkoitus on myös laajentaa tietoutta ja konsertteja sarjasta koko maakuntaan.

Olli Hirvanen piti upean ja vahvatunnelmaisen kitararesitaalin Nikolainsalissa 1.9. jossa hiljentynyt yleisö lopuksi aivan räjähti suosionosoituksiin.
Ollin encore löytyy seuraavasta linkistä
https://www.facebook.com/photo.php?v=191817667657980&set=vb.186010898238657&type=2&theater

Volver!- yhtyeen konsertissa 6.10. kuultiin mm. Astor Piazzollaa ja Carlos Gardelia. Yhtye sovittaa usein kappaleet omalle kokoonpanolleen sopiviksi. Veikkaanpa, ettei esimerkiksi tällaista sovitusta Mecanon Hijo de la lunasta tule missään ihan äkkiä vastaan:

http://www.youtube.com/watch?v=aAEFqoOQ4II

Arvelen myös, että aika harvoin  konsertit päättyvät yksin Libertangoa sahaavan sellistin hiljentämiseen sanoilla: Lopeta jo. Onneksi yleisökin nauroi oikeassa paikassa!





Pysykäähän kanavalla! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti